top of page
Search

Suppe(r) heltene er igang


Et bærekraftig initiativ som skaper glede og bygger broer


Ideen om Suppe(r) kraft stammer fra arbeidet som 2 ukrainske frivillige har gjort for flyktningebarn i Oslo. Etter å ha prøvd å bistå de frivillige med å tilberede maten hjemme hos meg selv og oppvasken som tok noen dager fant jeg fort ut at dette kunne gjøres tryggere, smartere, og mer strømlinjeformet.


Hvordan bygge et bærekraftig initiativ som kan skape glede for alle de involverte?

Med snev av marketing, fortetningutvikling og teknologi, etter mine 14 år i Microsoft ble konseptet etablert. Målet er jo skape glede, muliggjør arbeidspraksis for flyktninger og bygge broer mellom ulike kulturer og mennesker, fordi krigen har ødelagt disse.


Fantastiske suppe(r) partnere

Jeg kunne ikke vært mer lykkelig at Geitmyra matkultursenter for barn, ville bidra i initiativet sammen med Smårådina, for å holde hjulene i gang. Konseptet Suppe(r)kraft ble født og blådressen for min del, ble byttet med et kjøkkenforkle:)


Ekte suppe(r) helter

02. April 2023 12 frivillige fra Ukraina, Russland, Moldova og Hviterussland har møtes for første gang på Geitmyra i regi av Suppe(r)kraft. Renate og Geitmyra har gått til verks og bestilte alle råvarer etter en anbefalt oppskrift. Alle diplomatiske kunster ble brukt da det er ikke lett å bli enige om en riktig Borch oppskrift, men controller, Natalia hadde full kontroll:)


Borche i en Porche :)


Suppe(r) kokkene fikk en grundig innføring om hvordan maten skulle forberedes og hygiene skulle opprettholdes. Fotografen, Irina har kommet i en porsche, prosessen skulle


Dokumenteres grundig i full fart:)Etter 3 timers innsats, en rask tur på Rema for å handle røkte koteletter for å perfeksjonere kraften, ble "Borche" kjørt videre i en Porche til Scandic Helsfyr, hvor det bor 700 familier fra Ukraina.

Med 50 liter av både vegansk og ukrainsk versjon, ble det servert 250 porsjoner for barn og noen voksne som snek seg til, da de ikke kunne motstå lukten og fargen til en ukrainsk nasjonalrett.


Stor takk for alle suppe(r) helter som har bidratt til at dette ble en suksess.


Suppe(r)kraften ble født 02. april 2022.


Fotograf: Irina Bjørnstad og Kenneth Steensrud
45 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page